Laserskärning


Notice: Undefined index: share in /www/webvol27/bf/ndkko64ysnjbfob/dagspressen.nu/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-send-button/class-frontend.php on line 58

Att tillverka stålprodukter med hjälp av laserskärning är något vårt företag gjort i många år. Att kantbocka metall är vi också väldigt duktiga på. Andra tjänster är pulverlackering, svetsning och ytbehandling.

Plåtservice har nyligen investerat i nya maskiner och kan anses som det mest moderna i hela Sverige. Kunder som använder våra tjänster i dag är inom en hel del olika industrier. Något som sammanfattar vår verksamhet är kvalite vilket har lett till att våra kunder ställer väldigt höga krav.

Maskinbearbetning är kanske det samlingsnamn som gäller för våra tjänster.

Här nedan följer en utbildningstext över de olika lasertekniker som vi använder.

 

Laserskärning och olika tekniker

Grunden i tekniken att använda laserstråle är att det ämnet du tänker klyva värms upp tills det smälter och förångas eller förgasas. Värmen kan bli extremt hög och uppgå till många tusen grader i den delen där strålen träffar. Det finns två tekniker när man skär igenom materialet. Den ena är att man rör på själva lasern över det ämnet som man vill dela och den andra är att laserhuvudet sitter fast och där materialet förs under strålen. Det är viktigt att strålen rör sig i jämn hastighet över den ytan som ska delas. En av fördelarna med att använda laserskärning är att hastigheten är mycket hög när man skär. Hastigheten är i vissa fall så hög som cirka 10 meter per minut. Exaktheten är också en fördel i att använda denna teknik i vissa fall är toleransen så låg som tiondels millimeter. Tjockleken på de material man kan skära kan i vissa fall uppgå till 25 mm kraftig metall.

De standarder som idag finns är två stycken. Den ena är koldioxidlasern och den andra är YAG-lasern. Under de senaste åren har det framkommit ännu en teknik eller rättare sagt en avart av YAG-lasern det vill säga fiberlasern. Ytterligare varianter på laserskärning är halvledarlaser, men man ska känna till att denna teknik används främst till lasersvetsning. Ämnen som kan bearbetas är i stort sätt alla metaller men även andra typer av material har använts. En industri där man kan se en ökad användning av laserskärning är träindustrin. Ytterligare användningsområde är plast, tyg och pappersindustrin.


Kommentarer

Kommentarer

Skribent: Lista Företag

Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /www/webvol27/bf/ndkko64ysnjbfob/dagspressen.nu/public_html/wp-content/plugins/internal-link-building-plugin/internal_link_building.php:706 Stack trace: #0 [internal function]: internal_link_building_blocks::returnblocks(Array) #1 /www/webvol27/bf/ndkko64ysnjbfob/dagspressen.nu/public_html/wp-content/plugins/internal-link-building-plugin/internal_link_building.php(695): preg_replace_callback('!(([A-Za-z]{3,9...', Array, ' free resume bu...') #2 /www/webvol27/bf/ndkko64ysnjbfob/dagspressen.nu/public_html/wp-content/plugins/internal-link-building-plugin/internal_link_building.php(118): internal_link_building_blocks::findtags(' free resume bu...') #3 /www/webvol27/bf/ndkko64ysnjbfob/dagspressen.nu/public_html/wp-content/plugins/internal-link-building-plugin/internal_link_building.php(65): internal_link_building::filter(' free resume bu...', 1) #4 /www/webvol27/bf/ndkko64ysnjbfob/dagspressen.nu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(288): internal_link_b in /www/webvol27/bf/ndkko64ysnjbfob/dagspressen.nu/public_html/wp-content/plugins/internal-link-building-plugin/internal_link_building.php on line 706